25 before 25 – De Resultaten

25 before 25 – De Resultaten

‘Mijn god, ik ben al halverwege de twintig!’ was mijn eerste gedachte op 31 december. Het is bizar hoe snel de laatste 5 jaar zijn gegaan. Ze gingen zo snel en toch is er zo veel gebeurd en veranderd.

Nou zal het geen geheim zijn dat je een hoop groeit in je twintiger jaren. Toen ik 20 was dacht ik binnen 5-10 jaar wel op te kunnen klimmen naar een topbaan als schrijver, een mooi appartement in een wereldstad te kunnen regelen (New York of Tokyo ofzo, no biggie) en drie geweldige, brave kinderen op de wereld zetten die het natuurlijk allemaal geweldig zouden gaan doen.

Mijn verwachtingen waren dus vrij hoog. Laatst ging ik door mijn Google Drive heen, waar ik al mijn schrijfsels bewaar. Daar kwam ik de 25 before 25 lijst tegen. Deze heb ik gemaakt net na mijn 22ste verjaardag. En het leek me een goed idee om mijn verwachtingen en de realiteit even te vergelijken.

(En sowieso is het leuk om terug te lezen wat je 5 jaar gelden ZO GRAAG wilde doen, waarvan ik nu denk NOOIT)

1. Blue hair, don’t care
Voor ik deze lijst maakte heb ik eens de onderste laag van mijn haar turquoise geverfd. Dat was in ieder geval de bedoeling, maar het werd knalgroen (oeps). Daarna maakte ik het donkerblauw wat vervaagde tot paars, tot roze en tot oranje.

Voor mij was dit een opstapje naar het verven van al mijn haar. Maar dat heb ik niet meer gedaan. Het klinkt stom, maar ik heb niet het gevoel dat fel gekleurd haar geaccepteerd wordt bij mijn banen. Past helemaal niet bij mijn visie (want daarin kan iedereen lekker zichzelf zijn en judgen we niet alles zo hard) maar het is wat het is. Ook is het niet meer zo ‘in’ als een paar jaar geleden, en dat vind ik jammer. Misschien ooit.

2. Echt goed in een sport zijn
Misschien was ‘niet zulke hoge doelen stellen’ een beter doel geweest, haha.

Ik kan mezelf niet ‘echt goed’ noemen in een sport. Ik was voor de coronacrisis wekelijks op de manage te vinden (en ja, paardrijden is wel een sport). En ik heb met mezelf afgesproken om in ieder geval één keer per week naar de sportschool te gaan.

Dat is toch een stuk meer dan vroeger, waar ik één workout per half jaar deed.

3. Kick their butts
Toen ik deze lijst opstelde was ik druk bezig met kickboxen. Ik zag het helemaal zitten maar verloor daardoor wel uit het oog dat een vechtsport echt niet bij me past. Ik heb weinig aggressie en ik vind de stijl van de lessen vaak te heftig. Ook het sparren vond ik ver-schrik-ke-lijk. Hier ben ik dus niet mee doorgegaan.

4. Love my job
‘Ik wil kunnen zeggen dat ik met plezier werk. Aangezien je 40 uur van de 168 uur per week op je werk doorbrengt, niet geheel onbelangrijk.’

Dit schreef ik erbij. Het is nog steeds waar, al houd ik het bij 32 uur per week 😉

Ik ben van baan veranderd, ik heb diep naar binnen gekeken over wat ik wilde en de eindstand is dat ik het niet per se weet… Op het moment werk ik een aantal maanden bij een nieuwe baan. Hoe dat gaat lopen, weet ik dus nog niet. Het is hoe dan ook nog steeds mijn doel om mijn werk zo leuk mogelijk te maken. Of dat in de toekomst in loondienst is, als freelancer, als ondernemer of nog weer iets anders, dat moet de tijd wijzen.

5. Een gezonde levensstijl ontwikkelen
‘Groente is vies en ik eet te veel snoep. Moeten we iets aan doen.’

Hmm… groente is nog steeds niet geweldig en ik eet nog steeds te veel snoep, maar het gaat steeds beter. Mijn cornflakes zijn vervangen door een groente/fruit shake en toetjes vervangen door een klein stukje chocolade. Het zijn kleine aanpassingen, maar wel aanpassingen die ik kan volhouden.

6. Een culturele reis doen
In April 2019 ben ik naar Japan geweest met twee vriendinnetjes. Het was de duurste reis die ik ooit heb gemaakt, maar ik vond het fantastisch.

Ondertussen ben ik bezig met het plannen van een reis door Japan en Zuid-Korea. Hopelijk kan ik dat snel waarmaken.

7. Lees een aantal classics
Hmm, lastig. Ik heb een heleboel klassiekers in de kast liggen, maar ik merk dat ik het helemaal niet fijn vind om met moeite een boek door te komen. Ik heb liever iets wat lekker wegleest en waarbij ik niet constant moet googlen wat woorden betekenen. De klassiekers zijn de komende tijd dus een beetje voor de sier…

8. Start mijn blog weer op en houd het bij
Check! 🙂

9. Maak van speciale dagen (bijvoorbeeld vakanties) sfeervlogs
Het is absurd dat sommige mensen vloggen geen echte baan vinden, want wat vind ik het lastig. Als ik uberhaupt onthoud dat ik mijn camera er af en toe bij moet pakken, blijven de bestanden maanden ongeopend op mijn computer. Mentaal zit ik ook een beetje in de knoop op dit punt. Aan de ene kant wil ik speciale dagen vastleggen zodat ik ze later kan terugzien, aan de andere kant focus ik me door mijn camera erbij te pakken minder op het moment zelf. Hmm…

10. Adopteer een huisdier
Twee zelfs!

11. Mijn eigen plekje, zonder al te veel problemen
In de originele tekst stond dat ik mijn eigen huis wilde kopen of op z’n minst een nieuwbouw huis wilde huren. Nu, twee jaar later, kan ik zeggen dat het toch voor 90% uit is gekomen. Ik ben bij mijn vriend ingetrokken en woon nu in zijn koophuis. Een mooi, net gebouwd huis net buiten Amsterdam. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een beestje heb gezien of dat er iets stuk ging. Heerlijk zo’n huis zonder problemen.

12. Leer wat makkelijke maar gezonde gerechten
Koken zal nooit mijn grootste hobby worden, maar ik kan echt wel wat neerzetten als het moet. En voor moeilijkere recepten bestaan kookboeken, toch? 😉

13. Reis naar een ander continent
In april 2019 ben ik naar Japan geweest en ik ben nu aan het sparen om er nog een keer heen te gaan.

14. Leer goed engels schrijven en spreken met minder accent
Dit komt ooit nog wel. Het heeft sowieso niet heel veel prio voor een Nederlandse tekstschrijver 🙂

15. Vind een kledingstijl
Mijn stijl is veranderd en ik kleed me tegenwoordig ‘volwassen’. Maar toch zit het nog niet helemaal lekker en denk ik niet dat ik mijn definitieve stijl gevonden heb. Ik koop wel kledingstukken van hogere kwaliteit en ik koop niets als ik het niet nodig heb (dus geen 10 bikini’s meer, want ik ga toch nooit naar het strand).

16. Ga naar een ballet of toneelstuk
Als ik naar kantoor ga, loop ik elke dag langs de Stopera, dus je zou denken dat ik al een keer binnen ben geweest. Maar nee, helaas. Misschien wanneer de coronacrisis voorbij is.

17. Schrijf een verhaal
Oei. Dit is er een die al HEEL lang op de lijst staat, maar het lukt me niet om te schrijven. Vooral omdat ik niets weet over het schrijven van lange verhalen. Copywriters houden meer van kort en krachtig. Ik ben dit dus wel aan het onderzoeken.

18. Time to be an independent woman, it’s the 21 century after all 
Ik snap helemaal waar ik heen wilde met dit punt, maar aan de andere kant kan je dit soort dingen ook gewoon googlen als je ertegenaan loopt.

19. 2de inkomen
Ik vind dit toch erg lastig omdat ik mezelf niet vertrouw als ondernemer. ‘Gewoon’ als ZZP’er aan de slag gaan vind ik dus geen optie. Ik ben wel meer bezig met deze blog en aan het kijken hoe ik kleine aanpassingen kan maken om er wat geld uit te halen.

20. Blijf een hele nacht op
Ik word oud, tegenwoordig ben ik rond 12 uur helemaal kapot en duik ik snel mijn bed in. Zou ik stiekem toch een ochtendmens zijn?

21. Leer mezelf kennen
Ik heb heel veel aan mezelf gewerkt sinds ik van de hogeschool afstudeerde. Nu voel ik voor het eerst in jaren even een stukje rust waarin ik niet zo veel van mezelf eis. Hierna komt waarschijnlijk weer een periode waarin ik een hoop inner work doe, maar voor nu geniet ik van de rust.

22. Neem een tattoo
Deze is gelukt! Ik heb nu een kleine tattoo op mijn ringvinger en twee bloemen onder mijn sleutelbeen.

23. Spaar geld
Hier ben ik goed mee aan de slag gegaan. Ik maak nu standaard elke maand een bedrag over naar mijn savings potje, naar een potje voor educatie, een potje voor het afbetalen van mijn studieschuld en een potje voor mijn reis naar Japan.

Verder ben ik al een aantal maanden bezig met beleggen via Semmie. Elke maand maak ik 50 euro over. Twee keer per maand check ik hoe het ervoor staat. Dat is niet vaak, maar ik beleg dan ook voor de lange termijn. Ook proberen? Als je mijn link gebruikt krijgen we allebei 15 euro.

Ik maak hier later nog een uitgebreidere blopgost over.

24. Doe wat wilde tienerdingen
HAHA. Ik ben veel te braaf voor dit soort dingen.

25. Leer een muziekinstrument
Sinds kort hebben we weer een piano in huis en ik heb al wat liedjes geleerd. Dus hier gaan we vrolijk mee door.

Tijdens het doorlezen van de lijst viel me op hoeveel dingen ik eigenlijk gedaan heb en dat is zo ontzettend fijn. Nu twijfel ik over het opzetten van een 30 before 30 list haha!

Wat zijn jouw doelen voor de komende jaren?

Share:

4 Comments

 1. 26 April 2020 / 17:38

  Misschien kun je een paar wilde tienerdingen doen de volgende keer dat je in Japan bent? Daar kun je vast makkelijk een plek vinden waar niemand je kent en dan maakt het niet uit als je jezelf voor schut zet 😉

  • Noelle
   Author
   7 May 2020 / 15:51

   Haha, misschien wel! Wat een leuke blog heb je! Ik had al de Japan kriebels maar nu al helemaal 🙂

 2. 27 April 2020 / 11:57

  Pf, klassiekers lezen. Ook iets wat ik weleens op een lijstje heb gezet maar het is ook niet aan mij besteed. Ik wou per se Pride & Prejudice lezen in het Engels omdat ik de film wel leuk vond maar ik geraakte er gewoon niet door! Ingewikkeld, moeilijk, veel te veel personages.
  Verder, leuk wel om eens terug te kijken op die lijst die je een paar jaar terug opstelde 🙂
  Qua kledingstijl, ik vind dat niet echt nodig, dat je 1 stijl hebt. Gewoon dragen wat je leuk vindt!

  • Noelle
   Author
   7 May 2020 / 15:47

   Pride & Prejudice heb ik ook geprobeerd, maar was hem inderdaad ook niet helemaal. Gelukkig is er altijd nog de film inderdaad :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *