Dagboek: Juni 2020

Dagboek: Juni 2020

Wat een gekke maand was het. Van alle maanden dat we nu thuis zitten, vloog juni het hardst voorbij. Wel wat het de maand waarin het gewone leven weer een beetje opgestart werd. Ik heb gegeten met vrienden, mijn vriendinnetjes weer eens gezien en ik ben wezen winkelen.

Een van mijn quarantaine proof doelen was het aanleggen van een moestuintje. Nadruk op moestuintJE. Ik heb bij Action twee balkon bakken gekocht. Hier demonstreert Koko hoe dat er dan uit moet zien met plantjes erin.

Nadat ik Koko uit de bak had gejaagd heb ik samen met mijn vriend de zaadjes geplant. Een bak met bloemen en de andere bak met rucola en bieslook. Ik had er eigenlijk niet veel van verwacht omdat ik heb gehoord dat zaadjes van de bouwmarkt helemaal niet zo goed zijn, maar na een paar dagen popte dit opeens op!

En dit is de andere bak weer een paar dagen later. Ondertussen zitten beide bakken vol groene steeltjes en is het nu een kwestie van tijd (en water geven) voor er echt een plantje groeit. Het lijkt me zo’n gaaf idee om straks iets te kunnen eten wat ik zelf heb gekweekt.

Het was de bedoeling dat ik een nette broek zou kopen, dus plaatste ik weer een keertje een bestelling op Zalando. Ik vond mijn nette broek maar ook dit leuke jurkje van Mango! Heb hem helaas wel terug gestuurd, want de kleur stond me niet zo mooi. Maar als ik deze ooit in zwart tegenkom, dan eindigt het sowieso in mijn kast, hihi.

Ik heb ook een nieuwe sjaal geregeld, wel nog wat vroeg in het seizoen.

We hebben sinds een paar maanden Hello Fresh en ik vind het echt heel fijn. Niet na hoeven denken over wat je gaat eten is echt een luxe. En het leert me wat nieuwe recepten.

Op een warme dag verkende we met vrienden de Hooge Vuursche. Wat een mooi gebied! Ik snap helemaal dat Beatrix er ook woont :p

Onderweg vonden we struiken met blauwe bessen. Ik leef nog, dus ze waren niet giftig, haha. Het heeft me maar weer duidelijk gemaakt hoe gewend ik ben aan mooi verpakt voedsel uit de supermarkt.

Voor het eerst weer wezen winkelen! Moet zeggen dat ik het wel onwennig vind. In Hoofddorp was het wel te doen om 1,5 meter afstand te houden, maar een paar dagen later in Utrecht was het niet te doen. En met alles waar je opeens rekening mee moet houden, vond ik het vooral erg gestrest. Als ik in een rij moet staan om de winkel binnen te komen, heb ik er al geen zin meer in. Online shopping it is!

Sowieso merkte ik opeens hoe stressvol ik winkelen eigenlijk vind. Ik vind het ook heel leuk, spulletjes kijken, maar het werd me duidelijk hoe veel energie het eigenlijk vreet. Hoe onprettig ik de drukte en de herrie eigenlijk vind. Vervelend, maar aangezien we misschien naar een rustiger gebied gaan verhuizen, ook wel fijn om te weten dat het daar goed gaat komen.

Afgelopen maandag had ik mijn laatste tekenles. Tijdens het begin van corona stond dit even stil en eigenlijk woon ik nu ook te ver weg. Heel erg jammer, maar ik ga er zelf mee verder. Dat potlood is trouwens de print van het tafelkleed. De tekening was A3-formaat :p

En dat was het weer. Wat heb jij deze maand beleefd?

Liefs,
Noelle

Share:

1 Comment

  1. 6 July 2020 / 16:52

    Bleh voor wachtrijen aan winkels. Dan heb ik er ook geen zin meer in. Wij zijn naar ‘t shoppingcenter geweest dit weekend en gelukkig nergens een wachtrij behalve aan de kassa – daar heb ik ook nooit zin in maar ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *