De kern van onzekerheid

Milky Way Galaxy wallpaper

Ik bedacht me laatst iets en ik vond het echt een openbaring.

Als ik diep naar binnen keer en bedenk waar ik onzeker over ben, dan kom ik uit op de gemene dingen die ik over anderen denk. Ik ben bang dat anderen mij veroordelen op de manier waarop ik hun veroordeel.

Laten we voorop zetten, ik ben er niet trots op dat ik soms mensen veroordeel. Dat ik soms naar iemand kijk en automatisch denk ‘jeetje, wat vreemd’, in plaats van iets liefdevols te bedenken. Al is het is iets menselijks en heeft iedereen dit soort gedachten. En in my defense deze gedachten verlaten mijn hoofd eigenlijk nooit.

Dus wat ik me afvraag, want ik heb dit natuurlijk nog niet in praktijk kunnen brengen, als ik de manier waarop ik over anderen denk verzacht, verzacht ik dan ook mijn eigen onzekerheid? Kan ik daarmee zachter voor mezelf zijn?

Een echte conclusie heb ik hier niet voor, het was meer een hersenspinsel. Maar ik vond het echt een openbaring, dus ik moest er even wat over schrijven.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *