‘Dus, hoe gaat het nu met je?’

‘Dus, hoe gaat het nu met je?’

Het is zo’n gewone vraag, maar ik blijf ‘m lastig vinden. Hoe gaat het? Voor ik er echt over na kan denken zeg ik al ‘Ja, goed! Lekker rustig, niks op aan te merken.’ 20 minuten eerder liep ik malend en piekerend naar het station, bijna in paniek omdat ik even niet wist wat ik met mijn gedachtes aan moest, maar zodra de vraag wordt gesteld, verdwijnt dat als sneeuw voor de zon. Niet erg handig.

Toegeven aan emoties is dus zo simpel nog niet, en het identificeren al helemaal niet.

Een aantal weken geleden schoof mijn psycholoog me een werkblad toe. Een lijst twee A4 waar in 3 kolommen allemaal emoties op staan. Toen voelde het als overkill, nu is het vooral erg handig.

Want waar ik emoties eerder omschreef in wazige termen zoals goed, meh, oké, bleh en prima, moet ik ze nu een naam gaan geven. En dat is nog best lastig, want wat voel ik nou precies? Komt mijn chagrijnige gedrag voort uit boosheid of uit angst? En voel ik me nou gespannen, nerveus of gewoon heel erg kwetsbaar?

Via deze website vond ik een soortgelijk werkblad.

Zelf heeft deze lijst mij erg geholpen, daarom wil ik het ook delen. Want zelfs als je helemaal geen klachten hebt, kan het vaak lastig zijn om de vinger op de zere plek te leggen.

About

Noelle

Hi, glad to see you're here! I'm Noelle and I blog about finding my happiness and everything that comes with it. You can read more about me on this page.

Related Posts
0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *