Het is 2020.

Het is 2020.

Ik denk dat het een understatement is om te zeggen dat ik deze blog het afgelopen jaar heb verwaarloosd. In totaal heb ik zo’n 6 artikelen geproduceerd, wat niet veel is voor iemand die met schrijven haar brood verdient.

Wat ik het afgelopen jaar merkte is dat ik echt een project nodig heb naast mijn dagelijkse werk. Iets waar ik creativiteit en aandacht in kwijt kan. Dus met een beetje geluk zal deze blog in 2020 weer tot leven komen.

Normaal maak ik elk jaar een lijst met de leerpunten van het jaar. In 2019 heb ik dat niet gedaan, maar ik heb wel een reflectie geschreven.

2019 was een vreemd jaar. Veel pieken maar ook veel dalen. Weinig balans en veel verandering. Sowieso is er de afgelopen 2 jaar enorm veel veranderd. Aan het begin van het jaar had ik net mijn tattoo en was ik druk bezig met de voorbereidingen voor Japan.

Ik heb dit jaar veel cursussen gevolgd en ik merk echt veel positieve veranderingen. Ik voel me zelfverzekerder, volwassener en sterker. En dat was wel even nodig. De afgelopen jaren hadden meer dalen dan pieken, dus ik ben toe aan rust en positiviteit.

Ik ben ingetrokken bij mijn vriend, heb mijn baan opgezegd en besloot op de een na laatste dag van 2019 nog even dat ik twee katten wilden adopteren.

Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, mijn relatie is stabieler en beter dan ooit en ik heb voor het eerst sinds ik 8 was al mijn spullen op één plek.

Het was een rommelig jaar, maar ik ben ontzettend dankbaar voor de doorbraken en groei. Ik heb de afgelopen jaren heel hard gewerkt en ik heb het idee dat ik nu duidelijk de resultaten begin te zien.

Ik ben ontzettend benieuwd wat 2020 te bieden heeft!

En dan nog iets anders, hoe zit het met mijn doelen van 2019?

 • Focus on myself. What do I want and how do I get there?
  Zeker! Ik ben meer voor mezelf gaan zorgen in plaats van voor anderen. Uiteindelijk heb ik zelfs een nieuwe baan gevonden, iets waar ik al een tijdje tegenop hikte.
 • Train to be a more confident me.
  Ik heb in 2019 veel geoefend met grenzen stellen en deze bewaken. Lastige gesprekken voeren, mezelf beschermen en zichtbaarder zijn. Ik wilde wel meteen neerzetten dat ik niets gedaan heb om me zelfverzekerder te voelen. Puntje om in 2020 te verbeteren 😉
 • Get a creative hobby.
  Ik heb schilder- en tekenlessen gevolgd met mijn oma en in het algemeen ben ik veel creatiever bezig geweest dan in 2018.
 • Spent less time behind a computer.
  Ik doe nu regelmatig aan paardrijden en ga elke week naar tekenles, maar hier kan ik nog veel meer in doen.
 • Stop living life in a bubble. Go out and experience things.
  Hmm… ik kan niet zeggen dat ik hier veel aan gedaan heb. Maar ik heb me in 2019 wel gefocust op meer leuke dingen.
 • Apply more structure to my months.
  Niet veel aan gedaan in 2019, maar mijn doelen voor 2020 staan al op papier.

Hoe was jouw 2019?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *