Heartstopper Series – Alice Oseman

Heartstopper Series – Alice Oseman

Iets wat altijd lekker wegleest is een graphic novel. Over de jaren heen heb ik heel veel graphic novels gelezen in veel verschillende genres. Biografieën, fantasy, geschiedenis, en komedie. Stiekem vind ik het altijd meer een medium dan een genre op zichzelf. Wat er in dit lijstje ontbreekt is YA en romantiek, en toen kwam ik de Heartstopper serie tegen.

Waar gaat het over?

Hearstopper volgt Charlie Spring en Nick Nelson. Ze gaan naar dezelfde school en worden vrienden. Maar Charlie merkt dat hij meer voelt dan alleen vriendschap. Deze LGBTQ+ graphic novel gaat over leven, liefde en alles wat dat inhoudt. 

Waar deel 2 en 3 over gaan, ga ik hier natuurlijk niet zeggen 😉

Mijn mening

Rating: 5 out of 5.

Meestal ben ik vrij nuchter als het over liefde gaan, veel soaps vind ik te zoetsappig. Maar deze serie was heel erg cute. Erg romantisch, maar meer zoals je je voelt in het begin van een relatie.

De tekenstijl is leuk, het verhaal goed geschreven en sommige stukken uit het verhaal vond ik erg realistisch. Relaties zijn zo breekbaar in je tienerjaren, je leert communiceren en met elkaar omgaan. Het liet me soms even terugdenken aan mijn eigen relaties uit die tijd.

Heb je een paar uurtjes over en lees je graag iets liefs en luchtigs? Dan kan ik deze serie aanraden.

Volume 1 is maar €0,99 via Bol.com, mocht je de serie willen uitproberen. Zelf wacht ik op deel 4, maar dat duurt nog wel even want die staat gepland voor 2021.

Klik hier voor deel 1
Klik hier voor deel 2
Klik hier voor deel 3

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *