Hoe de huizenjacht tot nu toe verloopt

Hoe de huizenjacht tot nu toe verloopt

Pff, wat een taak. Ik had me aan het begin niet gerealiseerd dat het zo lastig zou zijn. Op zich best naief. Ik denk maanden na over het kopen van een Apple watch van 400 euro, dus wanneer ik een aankoop van een aantal ton op de planning heb staan…

Tot nu toe hebben we 3 huizen gezien. Allemaal op compleet verschillende plekken: Assendelft, Aalsmeer en Harderwijk. Alle drie waren ze het net niet.

Het huis in Assendelft stond op een prachtige plek. Vanuit de woonkamer keek je uit op eindeloze weilanden. Het was groot en er was een gigantische garage. Er was zelfs een ingebouwd stofzuiger systeem waarbij je een slang kon inpluggen in de muur. Maar, er was maar één slaapkamer. Niet heel handig voor de toekomst. En het huis was zo dicht op de buren gebouwd dat het amper een vrijstaand huis te noemen was. Wel heb ik hier geleerd dat de vierkante meters niet alles zeggen. Dit huis was 160m2 maar omdat het super inefficiënt was ingericht kwam het eerder uit op 100m2.

Het huis in Aalsmeer was een prima huis, maar daar was ook alles mee gezegd. Het had 2 slaapkamers, lag aan een weg waar ik mijn katten niet naar buiten durf te laten en ik had uitzicht op de snackbar vanuit het keukenraam. Ik kreeg het niet over mijn hart om bijna 500.000 euro neer te leggen voor een (in mijn ogen) basic huis. En ik heb de discipline niet om tegenover een snackbar te wonen.

Het huis in Harderwijk was prachtig. Een ‘voormalig recreatiehuis’ (spoiler alert, ik ga niet verhuizen want zo voormalig was dat dus niet) tegen de bosrand aan met 10 bomen in de tuin. Op de eerste verdieping was een dakkapel waar ik mijn bureau wilde neerzetten, met een raam die uitkeek op het bos. Ik zag mezelf er al schilderen en ‘s avonds Netflix kijken met warme chocolademelk. Helaas bleek het dus nog een recreatiehuis te zijn, waardoor financiering echt heel lastig is. Deze deed echt pijn in mijn hart om te laten gaan, maar helaas.

Niet heel positief nieuws dus vanuit hier, maar ik ga gewoon lekker door met zoeken. We zitten na te denken om een aankoopmakelaar te nemen, maar ik moet nog even op onderzoek uit om te kijken of dat echt helpt in de zoektocht.

Liefs,
Noelle

Share:

2 Comments

 1. 12 September 2020 / 13:18

  “En ik heb de discipline niet om tegenover een snackbar te wonen.” Haha vooral dat!
  Wij hebben ook heel wat huizen gezien voor we ons huidige huis vonden. ‘Ruime tuin’ = een klein koertje met een grasperkje. “Gezellige keuken” = kleinste keuken ever. Op een bepaald moment kwamen we in een huis waarin er schijnbaar een boekenkast in de gang stond. Vond ik wat raar. Bleek het de trap te zijn… Steil omhoog hé!
  Maar zoals met alles: geduld is een schone deugd. Ben zeker dat jullie wel een fijn huis vinden 🙂

  • Noelle
   Author
   12 September 2020 / 20:41

   Hahaha, heel herkenbaar! Ik heb ook een keuken gezien waar ik de vaatwasser open trok maar dat bleek een koelkast te zijn. En toen bedacht ik me dat een koelkast van normale grote alleen in de donkere, horror-achtige kelder kon staan omdat er verder geen plek was. Dus dat werd hem niet :’)

   Wat je zegt over geduld is 100% waar. Ik bedenk me ook steeds dat ons toekomstige huis misschien helemaal nog niet te koop staat. Dat die mensen misschien nu aan het bedenken zijn of ze hun huis willen verkopen. Dus ik ga lekker verder met zoeken, er komt vanzelf wel wat langs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *