Is de huizenjacht ten einde?

Is de huizenjacht ten einde?

Dit is de tweede keer dat ik deze post maak, want WordPress vond het de eerste keer niet leuk genoeg en knalde er bij de laatste alinea uit. Niks draft of oude versie, gewoon lekker opnieuw beginnen. Heel fijn ๐Ÿ™‚

Na de kennismakingsgesprekken met de aankoopmakelaars waar ik in de vorige update over schreef, had ik er echt even geen zin meer in. Het fysieke werk om een huis te vinden is helemaal niet zo groot, een paar klikjes op de Funda app, wat bellen en plannen. Maar emotioneel had ik even geen zin meer. Ik was het zat om helemaal enthousiast te worden van een listing op Funda en er tijdens de bezichtiging achter te komen dat het allemaal niet zo mooi en groot was.

Ik zou alleen nog die dag op Funda kijken en daarna even pauze nemen. En op die ochtend vond ik natuurlijk iets heel moois. Vreemd eigenlijk hoe mooie dingen vaak langskomen als je besluit om je even ergens anders op te richten. Vreemd maar mooi.

We gingen kijken, ondanks dat de locatie totaal de verkeerde kant op was. Ik wilde eigenlijk meer in het midden van het land wonen wonen. Een beetje tussen Hilversum en Amersfoort. Maar dit huis was heel mooi. Groot, goedkoop, met tuin en uitzicht en rustig genoeg dat ik de katten zonder zorgen naar buiten kan laten. Niet in de buurt van de bossen, maar wel met heel veel weiland. En dat is ook prachtig, toeristen komen niet voor niets uit alle hoeken van de wereld om naar onze weilanden en tulpenvelden te kijken.

En het hele proces ging soepel, we deden een bod, kwamen er doorheen en hebben volgende week een afspraak staan om het koopcontract te tekenen. En dus ga ik (met zo’n 99% zekerheid want financiering enzo) in januari verhuizen!

Ik zou zo graag foto’s laten zien of gewoon de complete Funda advertentie delen, maar ik heb gehoord dat het niet slim is om je complete huis met adres op internet te zetten ๐Ÿ˜‚ Voor de beeldvorming, het huis is nog helemaal leeg. Het is nieuwbouw en er zit niets op de muren of vloeren. Helemaal leuk als je voor de industriรซle look wilt gaan. Ik ga komende tijd echter maar op zoek naar een mooie vloer. En mooie kleuren voor op de muur. En mooie meubels. En mooie gordijnen en tapijten. En nog veel meer moois. Ik dacht dat het rustiger zou worden zodra duidelijk was dat we gingen verhuizen, maar volgens mij gaat het alleen maar drukker worden ๐Ÿ˜…

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *