The Road To Skincare

The Road To Skincare

Eigenlijk heb ik heel veel geluk gehad in mijn tienerjaren. Ik had namelijk nooit last van puistjes. Sterker nog, ik heb tot mijn 17de geen enkele vorm van skincare aangeraakt (zelfs geen dagcrème) en mijn huid ging er best prima op.

Maar, zoals de pessimisten zeggen, niets is voor altijd en alles kan kapot. Dus stond ik vorig jaar in de lift, 24 jaar jong, en wreef ik over mijn gezicht. Het voelde alsof ik over schuurpapier wreef. Toen bedacht ik me dat het misschien tijd was om te investeren in wat skincare en een routine te beginnen.

Maar waar begin je? Ik vind de wereld van skincare overweldigend. Er zijn ontzettend veel verschillende producten, sommige kun je niet samen gebruiken en als je de verkeerde producten gebruikt kan het zelfs een averechtse werking hebben.

Om een begin te hebben, ben ik naar Kiehl’s gegaan in de Bijenkorf. Daar werd mijn huid getest en dat heeft goed geholpen om de juiste producten te kiezen. Ik dacht namelijk dat ik een vettige huid had, maar het bleek juist dat mijn huid erg droog was en daardoor extra vet ging maken. Mocht je ook geen idee hebben wat voor producten je nodig hebt, dan kan ik zo’n testje aanraden. Ik vind Kiehl’s een fijn merk maar andere merken zullen vast iets soortgelijks hebben.

Op dit moment gebruik ik de volgende producten:

Dagelijks:

Af en toe:

En dit is het resultaat. Ik heb natuurlijk geen before-foto (dat is maar beter ook) maar ik ben ontzettend blij met mijn huid op het moment. Ik heb bijna nooit last van puistjes, mijn huid voelt egaler en zachter en ondanks dat het op deze foto nogal ernstig is, heb ik een minder vette t-zone. Niet slecht voor een eerste stap vind ik 😀

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *