Meisje zoekt leuk huis om oud in te worden

Meisje zoekt leuk huis om oud in te worden

Hoe leuk zou het zijn als je gewoon een advertentie kon schrijven, net zoals mensen vroeger dates zochten via de krant. Zou me heel wat uurtjes op Funda schelen, haha :p

Zoals ik een tijdje geleden schreef, ben ik langzaam op zoek gegaan naar een nieuwe woonplek. En van ‘misschien ooit’ ging het snel over op ‘misschien is het toch wel slim om binnen een jaar te verhuizen’. Betekent niet per se dat het ook gaat gebeuren, maar het betekent wel dat er schot in de zaak zit.

Toen ik het 500ste lelijke rijtjeshuis uit de jaren 60 in een uithoek van de stad bekeek, bedacht ik me dat het misschien handig is om mijn wensen eens op een rijtje te zetten. Dat maakt het zoeken toch een stuk makkelijker. En met wensen bedoel ik ook echt wensen, want de huizenmarkt is nou niet bepaald gunstig op het moment. Maar dromen mag altijd, toch?

In de buurt van natuur
Dit is iets wat ik heel graag wil. Ik heb altijd in de buitenwijken van Amsterdam gewoond. Eerst Amsterdam-Noord, toen Amsterdam-West (net niet in het centrum) en nu op het randje van Amsterdam-Zuidoost. Het lijkt me heerlijk om eens in de buurt van natuur te wonen. Vooral het bos trekt me aan. Nederland zit vol met nationale parken, een beetje natuur in je achtertuin zou geweldig zijn.

Een vrijstaand huis
Ik woon nu in een appartementencomplex. Hartstikke gezellig, maar ik zou toch liever niet wakker worden van buren die tot 3 uur ‘s nachts zitten te kletsen op het balkon. Of feestgangers die in de vroege uurtjes thuiskomen. Ik klink als een oude sok maar het kan me niet schelen, haha. Een vrijstaand huis zou geweldig zijn. Dat biedt wat meer privacy en vrijheid. Kan ik lekker stofzuigen om 3 uur ‘s nachts.

Een tuin
Een balkon is heerlijk, maar ik heb die paar vierkante meter in de afgelopen 8 maanden compleet volgebouwd met buitenhobby’s. En ook voor de katten zou het fijn zijn om wat meer te kunnen ontdekken. Dit is op zich een ‘makkelijke’ eis, vooral in de gebieden met meer natuur.

Een los bad (dus niet een bad-douche combinatie, maar een los bad en losse douche)
In mijn vorige huis had ik een bad-douche combinatie, en ook al heb ik daar veel minder in bad gelegen dan ik had gedacht, ik mis het bad wel. Wel graag een los bad en douche, want anders kan ik het schoonmaken niet bijbenen. Dit is natuurlijk geen harde eis, meer een luxe item, maar het zou wel leuk zijn. Kan ik natuurlijk ook zelf bij elkaar klussen, mits de badkamer groot genoeg is.

In de buurt van een dorpscentrum
Tijdens mijn Funda-sessies kom ik vooral huizen tegen die óf in een echte woonwijk liggen, of compleet in the middle of nowhere. Middle of nowhere spreekt me altijd meer aan, tot ik me bedenk dat ik at some point in het donker naar huis moet fietsen… Ik moet hier nog even een balans in vinden, ik wil een plek die genoeg leven heeft dat het veilig aanvoelt, maar waar het niet te druk is. Beetje een wazige wens, maar toen ik laatst door 20 kilometer weiland reed om naar een huis te kijken, werd het me pijnlijk duidelijk hoe ongemakkelijk ik me voelde.

Zijn dit hoge eisen voor een huis, uhh.. ja waarschijnlijk wel. Maar ik blijf gewoon zoeken tot ik iets vind waar ik gelukkig mee ben. Ik heb al een paar huizen gezien die aan al mijn wensen voldoen en ook nog binnen budget liggen. Sowieso is het haalbaar als ik uit de randstad vertrek. Al voelt dat wel echt als een pleister die ik eraf moet trekken.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *