Het niet stadse stadsmeisje

Het niet stadse stadsmeisje

Deze quarantaine heeft me een nieuwe hobby gebracht. Nee, niets nuttigs zoals beleggen, sporten of het schrijven van een boek. Mijn nieuwe hobby is het openen van de Funda app, filteren op ‘ bosrijke omgeving’ en uren huisjes kijken.

Het begon vorige zomer toen ik op mini-vakantie ging naar de Veluwe. Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam, om eerlijk te zijn was ik vergeten dat we in Nederland überhaupt natuur hebben.

Vorig jaar hebben mijn vriend en ik dus een paar dagen geslapen in een huisje midden in het bos en overdag hebben we de Veluwe verkend. Voor we gingen was ik enthousiast, maar vond ik het ook doodeng. Ik moest gelijk denken aan alle horrorfilms die ik ooit heb gezien. Leuk zo in het donker door het bos 🙃

Maar het bleek vooral heel mooi. ‘s Morgens wakker worden met vogelgeluid in plaats van een buurman die bedenkt dat half 9 de perfecte tijd is om een gat in de muur te boren. Bij verveling gewoon wandelen, want er is toch altijd wat nieuws te zien. En er hing een soort rust die ik nog vaak mis.

En zo bleef er een idee hangen. Ik denk oprecht dat ik geen stadsmens ben. Zelfs toen ik 10 minuten van Amsterdam Centraal woonde, ging ik er niet veel op uit. Winkelen deed ik vaker online of op een rustigere plek. Als het park vol mensen zat bracht het me eerder irritatie dan gezelligheid. Het is dat de huur zo laag was, anders was die woonplek eeuwig zonde geweest.

Dus heb ik een nieuwe hobby, want kijken mag altijd. Al denk ik dat het nog wel even duurt voor er actie komt. Het lijkt me lastig om ver van vrienden te wonen (vooral die zonder auto, want ik rijd ook niet) en om nieuw te zijn op een plek waar mensen elkaar misschien wel allemaal kennen. En laat ik al helemaal niets zeggen over het kopen van een huis in deze tijd.

Maar het idee ligt er. En wie weet wat er gaat gebeuren.

Mocht er hier per ongeluk iemand zijn die ver weg is gaan wonen van zijn/haar geboorteplaats, het lijkt me leuk om je ervaring in de comments te lezen 🙂

Liefs,
Noelle

Share:

2 Comments

 1. 10 June 2020 / 13:55

  Ik doe dat ook graag, huizen kijken op immosites. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het nog gedaan heb. Meestal begint het ermee dat ik ergens een huis te koop zie staan en me dan afvraag hoe het er binnenin uit ziet dus dan zoek ik het huis op. En ja, dan ben ik vertrokken hé. Wat ik ook leuk vind: van die extreem dure huizen opzoeken. Niet dat ik dat ooit kan betalen maar het is wel leuk om te zien.

  Helaas geen ervaring met ver van m’n geboortplaats of in de natuur gaan wonen. Jennie van jenniefromtheblog heeft wel net een boshuisje gekocht en is ook weggetrokken uit de stad. Ze schreef er een paar blogjes over en maakt er ook postcasts over. Misschien interessant om eens te gaan kijken daar 🙂

  • Noelle
   Author
   13 June 2020 / 13:17

   Haha, ja ik kwam laatst een kasteel tegen met zwembad, ochtend- en avondkeuken én ingebouwde frituur. Wat een droom! Los van dat ik geen idee heb wat je hebt aan twee gigantische keukens, ik houd niet eens van koken :’)

   En dankjewel voor de tip! Ik heb gisteren haar podcast geluisterd. Super leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *