Huizenjacht – Aankoopmakelaar?

Huizenjacht – Aankoopmakelaar?

In de vorige post schreef ik dat we misschien gebruik wilde maken van een aankoopmakelaar. Stiekem was ik al ietsje verder dan dat, want ondertussen heb ik 2 gesprekken met makelaars gehad. En tijdens die gesprekken hebben we besloten dat we er geen gebruik van gaan maken :’)

‘Funda is je beste vriend’ was de samenvatting van beide gesprekken. Ik dacht altijd dat aankoopmakelaars heel veel huizen konden zien waar ik niet bij kon, maar dat is dus niet het geval. Het enige wat ze hebben is snelheid en iets meer informatie, maar de andere 90% kun je makkelijk zelf doen.

En ik vond het ook niet per se fijne gesprekken. Het werd snel duidelijk hoe wazig onze wensen eigenlijk zijn, maar ik vind het lastig om deze in steen te gieten. Zoals ik in mijn vorige post schreef hebben we huizen bekeken door de hele randstad, Aalsmeer, Assendelft, Harderwijk (is dat nog randstad?) en we hebben ook huizen op het oog gehad in Hoorn, Oostzaan en Almere. Het gaat me dus meer om het soort huis en de sfeer, dan om de plek, en dat is iets waar makelaars niet goed mee om kunnen gaan. Snap ik ook wel, ga maar eens een huis zoeken voor iemand die ‘iets ruimtelijks en rustgevends’ wil.

Er zitten echt wel wat voordelen aan het inschakelen van een aankoopmakelaar, bijvoorbeeld het helpen bij de onderhandelingen, maar ik ga gewoon lekker doorzoeken op Funda. In fact, het aanbod van vandaag is net binnengekomen dus ik ga aan de slag. Toedeloe!

Liefs,
Noelle

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *