Het moment dat alles goed gaat

Het moment dat alles goed gaat

Ik ben altijd een pessimist geweest, dat is ook wat ik meekreeg vanuit thuis. Het is mij nooit verboden om gelukkig te zijn, alleen werd sterk aangeraden om vooral op risico’s te letten en niet met je hart maar met je hoofd te denken. Ook al is dit niet per se slecht, ik merk daardoor wel dat mijn neutrale emotie vaak verdrietig of ontevreden is en dat ik vaak negatiever overkom dan ik eigenlijk ben.

Maar de afgelopen weken ben ik op een nieuwe plek aan het werk. Mijn eerste grote-mensen-baan. Ook al is het echt niet makkelijk, ik voel me hier wel op mijn plek en heb het idee dat ik er niet drie weken maar drie maanden werk. Al had ik (als ik hier echt al drie maanden had gezeten) veel meer geld en een veel grotere schoenencollectie gehad.

Sinds ik begonnen ben op deze baan, heb ik een hoop in mijn leven aangepast. Ik sport nu ten minste één keer per week (ik heb het maar 15 jaar uitgesteld) en ik eet bijna elke werkdag een salade als lunch. Door de regelmaat ben ik eerder moe en sta ik best wel fris op en mijn social anxiety heeft een all-time low. Ik neem braaf vitamientjes, ik lees veel en ik ga vaker leuke dingen doen dan dat ik thuis Netflix kijk. En ook al ben ik pas een paar weken bezig, ik voel verandering. Minder pukkels, ik ben fitter (al merk ik qua gewicht nog maar weinig) en ik ben langer helder en gemotiveerder.

En laatst besefte ik me: ik heb gewoon even niets te zeuren. Even helemaal niet, alles gaat goed. En natuurlijk zijn er punten van ergernis, maar ze zijn allemaal heel goed te doen. En dat is even een fijn gevoel na een ontzettend hobbelig jaar waarin ik meer down’s dan up’s had.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *