Quarantaine proof doelen

Quarantaine proof doelen

Helaas denk ik dat we nog wel even thuis zitten. En ondanks dat ik het allemaal wel prima vind (komt het toch nog eens van pas dat ik super introvert ben) mis ik mijn oude leventje ook wel.

Het was namelijk nogal een omslag. Zonder dat ik het merkte heb ik me de laatste jaren laten leiden door productiviteit. Als in, de hele dag op de bank hangen was er niet meer bij. Ik moest iets doen, iets wat mijn leven beter zou maken. En het liefst elke minuut van elke dag.

Dus als je dan spontaan 4 maanden thuis moet zitten, leer je een hoop. Ik kan wel zeggen dat ik (voor nu) genezen ben van de productiviteitsdrang. Lekker, zo de hele dag op de bank hangen. Maar toen kwam de verveling. En wat doe je als je je verveelt, dan verzin je plannetjes. Dus hier zijn wat quarantaine proof dingen die ik nog wil doen.

Lekker doen waar ik zin in heb
Zonder verwachtingen naar mezelf. Dat geldt trouwens ook voor alle punten hieronder. Ik zet ze misschien wat serieus neer, maar ik probeer geen verwachtingen naar mezelf te hebben. Als ik na 2 dagen geen zin meer heb om vroeg op te staan, dan blijf ik lekker liggen :p

Een moestuintje aanleggen
Op het balkon, sterker nog, op een ienieminie stukje van het balkon. Zo’n 75cm mag ik inrichten. Het ding is dat ik NIETS van planten weet, zelfs mijn cactussen overleven het niet. Dus als iemand nog een leuk boek/blog/podcast/weetikveelwat over tuinieren weet, laat het me weten, haha!

Op tijd opstaan
Mijn vriend verklaart me voor gek dat ik alsnog elke dag om 7 uur op probeer te staan. Zelf rolt hij 10 minuten voor werktijd uit zijn bed. Maar het heeft wat om ‘s morgens rustig aan te doen. Om buiten een kopje koffie te drinken. Om mijn gedachten te kunnen legen voor ik aan de bak moet.

Het huis een beetje schoon houden
Want jeetje mina, wat gaat het huishouden snel als je fulltime thuis bent.

Blijven schrijven
Een paar weken geleden zat ik zo vol inspiratie, nu merk ik alweer dat het een beetje wegvloeit. Ik schrijf voornamelijk over wat ik meemaak, dus als je niet veel meer meemaakt… Maar dat is natuurlijk de oefening. De ‘gewone’ dingen mooi neer weten te zetten.

Een side hustle vinden
Begin je een stuk over hoe je van je productiviteitsdrang af kwam, is dit het laatste punt :p Ik zit al een tijdje te denken om iets te beginnen, welke vorm weet ik alleen nog niet. Dit is misschien wel een goede tijd om uit te vinden wat ik wil gaan doen.

Oja, en ik heb nog een DZP lopen
Niet iets waar ik dagelijks mee bezig ben, maar ook hier staan nog wel wat leuke dingen die ik kan doen. Alle doelen zien, klik hier!

Hoe vul jij de tijd deze dagen?

Liefs,
Noelle

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *